Temafest er gøy, og vi har etterhvert fått noen klare favoritter. Kanskje de kan inspirere deg?

Vi elsker en skikkelig temafest og den stemningen det skaper.  Tenker du å avholde et av årets selskaper med et tema, anbefaler vi en rød tråd som går igjen både i dekor, mat og musikk. Dersom du også har gjester som liker å kle seg ut, og de ankommer i klær som passer temaet, er rammene lagt for en morsom kveld.  Mange av våre kunder ønsker at vi skal arrangere en temafest, og vi har etterhvert fått noen favoritter vi håper kan inspirere deg også 🙂

1: Hollywood

Finnes en bedre ankomst enn å entre den rød løper i sin fineste stas, som tatt ut av en Oscarutdeling? Dersom du og gjestene dine liker å pynte dere, er dette et topp tema.  Hollywoodparty passer like godt i både private og bedriftssammenhenger, og du kan gjøre mye for å skape den rette stemningen. Den røde løperen er et absolutt must. I tillegg anbefaler vi mye gull og glitter, en fotovegg og en paparazzi – fotograf. Du kan leie inn en fotograf (om budsjettet tillater), eller det kan jo være en av gjestene har et bra kamera og liker å ta bilder? Med Hollywood som tema, har dere en gylden anledning til å bruke smykker, hæler og lekre kjoler. Her kan dere også komme kledt som en favoritt Hollywoodkjendis. Tydeliggjør temaet slik dere ønsker, og la dette gå igjen fra invitasjonene sendes ut, til selskapet er ferdig. Vi anbefaler å lage et fotoalbum som deles med gjestene i ettertid.

Se flere tips til Hollywoodfesten

2. Afternoon Tea party

Afternoon tea party er det mest feminine temaet på listen. Det er store variasjonsmuligheter, og temaet passer både til et barne- og voksenselskap. Dersom du ikke ønsker å servere så mye mat, er dette perfekt, da det kan være nok med litt scones, småkaker og andre fine bakverk. Dersom du vil servere mer mat,  er det fine fat med ulik fingermat og sandwicher med godt pålegg som gjelder. Ha gjerne både søte og salte alternativer til gjestene.

Dekk et fint bord med duker, krystallglass og porselen fra oldemors tid og server mat og kaker på flotte fat. Prikken over  ien får du om du gir alle gjestene en hatt hver, (eller ber alle ta med en fin hatt.). Da er tonen virkelig satt. Hvem blir festens flotteste lady?

Mangler du dekor til å pynte bordet? Kontakt oss- vi har en god del dekor til utleie.

3. The Great Gatsby

Reis tilbake i tid til det glamorøse 20-tallet, med bobler i glasset, stilfulle fester og bekymringsløs Charlestondans. Temaet passer deg som liker glitter og glam, for her kan man virkelig slå seg løs. Kostymene er viktig for å skape den rette epokestemningen, og det er derfor ganske avgjørende at dine venner liker å kle seg ut. Mange kostymebutikker på nett har rikelig med utstyr, parykker og bekledning for den perfekte «The Greats Gatsby-look.» Pynt bordet med iøynefallende elementer som gull, glitter, perler og fjær. Og ikke vær redd for at det er for mye – her skal det glitre! Vi anbefaler også å pynte med lysestaker og lyslykter i ulike størrelser. Dette gir et flott inntrykk når gjestene kommer. De viktigste fargene er svart, gull eller rosegull, og her er en backdrop-vegg i gull perfekt.

4. Cowboyfest

Cowboyfest er en tidløs klassiker og blir alltid like gøy. Et supert tema om du liker en litt «grovere» eller mer casual stil på festen. Her passer jeans og en rutete skjorte perfekt, og er derfor noe de fleste kan tåle 🙂 Vil du virkelig understreke temaet, får du tak i noen høyballer til lokalet. En trubadur eller DJ som spiller countrymusikk er en super stemningsskaper. Som dekor kan dere finne frem tomme bokser, flasker, cowboyhatter og hestesko. Sett i tillegg noen kaktuser på bordet, og vips – dere er klar for fest. Dersom du ønsker å engasjere gjestene i løpet av festen,  kan det være kjempegøy med en Linedance-instruktør som kan lære alle noen dansesteg. Dette er kjempegøy, gir ekte Cowboystemning, en god porsjon latter og får garantert gjestene på dansegulvet.

Om du lurte på om det er riktig å velge et tema for den neste festen, håper vi du fikk inspirasjonen du trengte i bloggen. Mange sliter med å velge antrekk når man er invitert i selskap. Dersom dere har satt temaet, er dette også tydeliggjort for gjestene, og enda en fordel for å velge dette. Stemningen blir også helt spesiell, og vi anbefaler dette virkelig. Lykke til med planleggingen! Kontakt oss gjerne om du ønsker flere tips på veien, og del gjerne bilder med oss 🙂

Hilsen Mette-Christine og Vibeke