Konfirmasjon i år? Tips til planleggingen

Har du konfirmasjon i år? Merker du at ukene går og konfirmasjonen nærmer seg? Konfirmasjonsdagen skal være en hyggelig feiring med en personlig ramme, og det er en stor dag for konfirmanten og familien rundt. Men for mange, kanskje spesielt for mødre, er dette også en meget stressende periode. Ikke bare på selve dagen men kanskje i måneder og uker på forhånd.

Vi opplever stadig vekk at foreldre ønsker å gjøre dagen 200% perfekt, og planlegger dagen nesten som et minibryllup. I så fall er det å arrangere konfirmasjon ganske altoppslukende.  Dette kan fort ende opp med at konfirmantens mor (og kanskje far?) er så sliten når dagen kommer at de nesten ikke klarer å slappe av og kose seg. Dette ønsker vi å unngå, og vi deler derfor noen gode råd om hvordan du skal unngå å bli superstresset før den store dagen. Les våre tips om du vil senke skuldrene og nyte konfirmasjonsdagen sammen med konfirmanten og familien din 🙂

Engasjer konfirmanten i valgene som skal tas

Inkludere konfirmanten din og spør i god tid hvilken fest hun eller han ønsker seg.

1: Hvor kan han/hun tenke seg å ha festen? Hjemme eller ute? Selskapslokale eller hotell?

2: Hvilken type mat liker konfirmanten? Tapas eller mer tradisjonelle to – eller treretters menyer?

3: Valg av dessert, kaker og/eller cupcakes. Eller kanskje konfirmanten ønsker noen flotte makroner?

4: Bordsetting: Foretrekker dere langbord eller mindre bord?

5: Hvilke farger og stil liker konfirmanten? Tenk på blomster, servietter, duker, bordkort, lys og annen bordpynt. Dette kan skape en helhetlig og stilfull ramme som passer akkurat din konfirmant. Bruk gjerne konfirmantens fritidsinteresser som inspirasjon. Dette kan tilføre mye personlighet til festen.

Gode hjelpere

Dersom du vil senke skuldrene og slappe av før konfirmasjonsdagen, må du bestemme om du og familien skal gjøre det meste selv eller om du trenger ekstern hjelp. Dette vil selvsagt ofte avhenge av om dere velger å ha konfirmasjonen hjemme, i et selskapslokale eller på et hotell.

Hva kan selskapslokalet gjøre og hva tilbyr eventuelt cateringselskapet av ekstra tjenester? Kan de for eksempel skaffe servitører, dekketøy, dekor? Dersom dette ikke er mulig, kan du kanskje låne ekstra kopper, glass, fat, bord og stoler av venner og familie?

Dersom du velger et hotell eller et betjent selskapslokale, vil du få god hjelp. Vi anbefaler å ha en samtale på forhånd for å avtale detaljer rundt borddekking; pynt, blomster, farger etc. Her er det en fordel å være med å påvirke, da det som oftest er inkludert i prisen ikke nødvendigvis setter et særlig personlig preg.

Invitasjoner

Invitasjonene må sendes ut i god tid slik at alle får satt av denne viktige datoen i kalenderen. Det finnes mange ulike typer av invitasjoner, og her er det kun kreativiteten som setter grenser. Vil du gjøre det enkelt kan invitasjoner kjøpes ferdig i en bokhandel. Dersom dere vil gjøre det mer personlig, finnes det mange muligheter til å lage eget design og trykking på ulike nettsider. Eller om dere virkelig vil legge litt ekstra i dette; lag invitasjoner selv. Dette er også en oppgave som kan være gøy for konfirmanten å fikse selv. For inspirasjon – sjekk for eksempel Panduro, her finnes det mange flotte ideer og ulike typer sett med papir og ulik pynt. Vi anbefaler også å ta en titt på Pinterest som har mye god inspirasjon innenfor invitasjoner, her kan du søke på ulike farger temaer etc.

Gled dere sammen

Når alle disse detaljene er på plass, er mye av jobben gjort. Planleggingsfasen er definitivt den viktigste. Med god planlegging sparer du tid samt har bedre kontroll frem mot selve dagen. Du slipper også unødig stress når dagen nærmer seg fordi du har glemt noe viktig. Kanskje du til og med sparer litt penger hvis du med bakgrunn i de valgene dere tar, lager et detaljert budsjett. Når budsjettet er avklart er det bare til å sette i gang med bestillinger og innkjøp.

Om du trenger litt hjelp med budsjetter har vi laget et budsjettmal som kan kan laste ned gratis. En liten hjelp på veien til å få kontroll.

Nå kan du benytte resten av tiden frem mot konfirmasjonen til å glede deg sammen med konfirmanten. Du har god tid til å skrive en fin tale, en sang eller kanskje begge deler. Om du skal dekke og pynte bordet selv kan det være gøy å lære seg en fin måte og brette servietter på Her er en gøy video som viser ulike varianter som vil imponere.

Vi i Arrangøren leier også ut dekor og utstyr passende for konfirmasjoner i ulike stiler. Vi hjelper også gjerne med planlegging og innkjøp til dagen. Se noe av utvalget vårt her, eller ta kontakt for mer informasjon.

Lykke til med forberedelsene, og husk å kos dere med planleggingen og ikke minst nyt konfirmasjonsdagen. Det er en stor dag for dere hele familien. Gratulerer med dagen på forhånd 🙂

Hilsen Vibeke og Mette-Christine