Hvordan skjære et gresskar til Halloween

Det nærmer seg Halloween og her i Norge gjør vi stadig mer ut av denne feiringen. Om du trenger en enkel oppskrift på hvordan skjære et gresskar til Halloween har vi funnet frem et innlegg skrevet av vår tidligere trainee Miriam Larsen Arradj. Miriam studerte i USA, og hun bare elsker Halloween. Her er hennes oppskrift, det er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Prøv selv, og ta gjerne barna med på denne morsomme aktiviteten 🙂

Gresskar utenfor døren skaper rett stemning, og er et absolutt MUST om du vil feire denne Amerikanske høytiden. I dette innlegget vil vi vise deg den enkleste metoden amerikanerne bruker for å få det klassiske gresskaret klar til Halloween.

Du trenger:

 • Gresskar
 • En skarp kniv, helst liten
 • Iskrem skje, eller et annet redskap til å skrape ut innmaten med
 • Kulepenn
 • Telys
 • Skjærebrett
 • Avis eller papir som underlag

Sånn gjør du:

 1. Legg ut avisen som underlag, dette vil gjøre ryddejobben mye enklere når du er ferdig. Plasser skjærebrettet på toppen av avisene og finn fram redskapet.
 2. Kutt en sirkel rundt stilken, pass på at sirkelen er stor nok til å få plass til hånden. Kutt av innmaten på lokket og legg det til siden.
 3. Start med å skrape ut innmaten. Pass på at du får med deg alle trådene, da holder gresskaret seg lengre.
 4. Tegn deretter ønsket motiv på gresskaret. Kutt deretter langs strekene. OBS: Vær forsiktig. Gresskaret kan være mykere enkelte steder, så ta deg god tid ved kuttingen.
 5. Plassere telys inni gresskaret, ta på lokket og voila- Gresskaret er ferdig.

Da håper vi du fikk gode tips til hvordan du skjærer ut et gresskar til Halloween. Så et lite bonustips til slutt: Ta vare på frøene inni gresskaret. Disse kan stekes i ovnen på middels varme med litt sjøsalt, dette er kjempegodt og nokså sunt!

Flere tips til fine Halloweendekorasjoner? Se her 

Lykke til!