Tropisk blomsterdekorasjon til sommerfesten

Vil du lage en annerledes og fargerik dekorasjon til sommerfesten? Bruk en ananas som base og fyll den med palmeblader og fargerike blomster. Her får du steg for steg instruksjon til hvordan du kan lage en tropisk blomsterdekorasjon til sommerfesten.

Dette trenger du:

 • en eller flere ananaser (hvor mange dekorasjoner trenger du?)
 • oasis
 • en bøtte med vann
 • blomsterkniv
 • en større kniv
 • en skje
 • palmeblader/grønt
 • blomster

Palmeblader og fargerike blomster

Før du gjør ananasen klar finn, frem det du vil bruke av blomster og grønt. Vi fant noen kunstige palmeblader som vi ville bruke. Om du ikke får tak i kunstige kan du kjøpe en liten, billig palme på hagesenteret og klippe av bladene. I tillegg til palmebladene brukte vi noen stilker med ruskus. For å sette farge på dekorasjonen kjøper du noen fine blomster i blomsterbutikken. Orkideer, eller andre blomster med sterke farger, velg det du liker ut fra det som er tilgjengelig. Her er det ingen faste regler.

Forvandle en ananas til en vase

 1. Legg en blokk med oasis ned i en bøtte med vann. La oasisen synke ned av deg selv, ikke press, da kommer det luftbobler inn (tar ca. 10 minutter).
 2. Kutt av toppen av ananasen. Kutt omtrent der avrundingen av toppen slutter.
 3. Kutt rundt kanten av ananasen (ca. en cm. inn). Ikke kutt helt ned til bunnen.
 4. Bruk en skje til å «grave» ut ananaskjøttet slik at det blir et hulrom i frukten.
 5. Ta opp oasisen av vannet og skjær til en bit som passer i hulrommet. Kutt av slik at det blir en flat overflate.

Tropisk blomsterdekorasjon

Begynn med det grønne, og stikk palmeblader ned i oasisen. Sett litt større blader bakerst. og fyll ut med litt mindre blader og stilker fremfor og litt ut mot siden. Du bestemmer selv hvor vid dekorasjonen skal være. Hvor stort er bordet? På et rundt bord kan dekorasjonen være større og fyldigere enn på en smalere langbord.

Kutt et fint snitt i blomstene du skal bruke slik at du lett får de inn i oasisen. Ikke stikk de så langt inn. Du kan feks. ta en litt større blomst, eller gruppe med blomster i midten, og fylle ut med andre innimellom det grønne.

I vårt eksempel her er det brukt både friske blomster og noen kunstige for å fylle ut. Vi ønsket å ha gult i dekorasjonen og fant ingen gule blomster i butikken. Derfor brukte vi her noen kunstige gule som vi hadde brukt til noe annet tidligere. Her er det bare til å leke seg og prøve seg frem til du får en sammensetning og komposisjon som du er fornøyd med. Har du lyst til å prøve selv? Send oss gjerne bilder av din dekorasjon om du prøver deg – Lykke til!

Om du vil ha flere tips til en tropisk vri på sommerfesten, les denne bloggen 🙂