Afternoon Tea – perfekt for jentefesten

Det er alltid hyggelig å samle venninner. For vår del ser vi at det dessverre ikke blir like ofte som før. Derfor er det viktig å gjøre noe kjekt når man først skal treffes. Et hett tips fra oss er å invitere til «Afternoon Tea». Planlegger du en spesiell feiring med jentene? Afternoon Tea – Perfekt til jentefesten. Fungerer supert både til bursdag, babyshower, eller bare som en unnskyldning for å samle venninnegjengen. Selv om en Afternoon Tea gjerne begynner om ettermiddagen, er det ingen som sier at det ikke kan vare ut i de sene nattetimer….

Om du inviterer til Afternoon tea hjemme, kan du lage til enten inne eller ute. Det viktigste er at du har et spisebord der alle får plass rundt og der du har god plass til mange godsaker på bordet.

En lekker oppdekking gir den rette stemningen

Dekk på med en fin duk, pent brettede servietter, og det fineste serviset du har. Har du mulighet så bruk det nostalgiske dekketøyet som du arvet fra bestemor (som ellers aldri blir brukt 😉) En mulighet er ellers å leie av oss . Vi elsker den nostalgiske stilen og synes dette gir den mest autentiske engelske Afternoon Tea stemningen.

Hva står på menyen?

Mulighetene er mange, men det er to ting som er obligatorisk; fingersandwicher og scones. Ellers kan du legge til andre alternativer som du selv liker. Det viktigste er å ha litt ulike alternativer så du kan fylle fine fat og skåler.

  • Scones
  • Kjeks/småkaker
  • må kremkaker
  • Makroner
  • Cupcakes
  • Fruktfat

Fyll små dekorative skåler med tilbehør som syltetøy og om du skal gjøre det på skikkelig engelsk vis hører det med kremet smør og  gjerne en god lemoncurd. Dander lekre fingersandwicher, nybakte scones og smakfulle kakestykker eller cupcakes på etasjefat og andre flotte fat du finner i skapet ditt (eller hos bestemor).

Teen er selvfølgelig veldig viktig. Server te av god kvalitet som du brygger på en skikkelig tekanne (la teposene ligge i boksen denne gangen). For en ekstra spiss på det hele – bobler i glassene!

Oppskrifter og inspirasjon

Første rett som skal serveres er fingersandwicher. Originalt er dette en klassisk godbit fylt med agurk og kremost, men her er det kun fantasien (og muligens smaken) som bestemmer; kalkunpålegg, laks, egg, etc. Se alternative oppskrifter her.

Scones er rett nummer to og er helt obligatorisk til Afternoon Tea. Nystekte scones serveres sammen med syltetøy av ulike slag, Lemoncurd, kremet smør. Her finner du en oppskrift på deilige scones.

Til slutt er det de søte sakene. Dette må du ikke glemme, selv om du kanskje trodde desserten allerede var fortært? Desserten kan være små munnfuller av deilige bakverk som småkaker, makroner, små kremkaker, eller kanskje noen lekre cupkcakes? Og med litt påfyll i glass og kopper er det bare til å nyte.

Det er fullt mulig å få kjøpt mange av disse godsakene i butikk eller konditori, så man må ikke lage alt på egenhånd.

Synes du det blir for komplisert å lage til festen selv, eller mangler du plass eller utstyr? Fortvil ikke – Du kan invitere jentene med ut på byen. Det serveres Afternoon tea på for eksempel Hotel Opus XVI i Bergen, Grand Hotel i Oslo på og på Britannia Hotel i Trondheim.

Velbekomme