Slik lager du en tropisk og elegant sommerfest

Er du klar for en fest? Noe av det beste med sommeren er at du kan inviterer til fest utendørs. Ingenting slår en skikkelig sommerfest utendørs i fin sommertemperatur. Her får du våre beste tips til hvordan du kan nyte tropisk stemning langt inn i den norske sommernatten. Er du redd for at væretkanskje ikke er med deg? Det gjør ingenting, for det kan bli herlig tropisk stemning innendørs også. Slik lager du en tropisk og elegant sommerfest.

Det skader ikke med en god plan

Det finnes mange stiler å velge mellom velge når du skal lage tropisk feststemning. Derfor anbefaler vi å lage en inspirerende moodboard før du starter planlegginen. I et moodboard samler du bilder og ideer til festen. Dekor, oppskrifter og forsalg til leker etc. Bruk Pinterest til dette. Her finner du et hav av inspirasjon.  Vår moodboard består av en elegant tropisk stil med innslag av knallfarger. Gi beskjed til gjestene om festen skal være ute eller inne. Og gi gjerne beskjed til naboene også, for her kan det bli liv!

Stilfullt og tropisk inspirert festbord

Dekk et stilfullt og tropisk inspirert festbord. Begynn med en tykk hvit papirduk, eller bruk en lett hvit bomullsduk eller linduk. Vi har festet et dekorstativ på bordet som ble pyntet med kunstige lianer. I disse festet vi ulike blomster og grønt. I lianene pyntet vi til slutt med noen fine fargerike papegøyer. Til dekkebrikker brukte vi noen store grønne palmeblad og på disse enkle hvite tallerkener. For å tilsette litt farge brukte vi papirservietter med tropisk motiv. Blikkfanget på kuverten er de rosa vinglassene. Bruk det du har, men tenk på å tilføre farge til bordet.

Fargerike frukter og blomster

Det er ingen hemmelighet at vi elsker å dekorere og ingenting gir mer assosiasjoner til sommer en enn å bruke tropiske frukter og fargerike blomster. Så hvorfor ikke gå «all-in» på festbordet med fargerik frukt og vakre blomster. Her laget vi en blomsterdekorasjon av en ananas med både friske og uekte blomster. Se her for hvordan vi laget denne.

Ananasdekorasjonen fikk selskap av vaser med flere av de samme blomstene. Ønsker du at dekorasjonen skal bli villere? Da tilsetter du fjær, villere blomster og flere blader.

Tropiske forfriskninger

En tropisk sommerfest, trenger en tropisk drink. Det er viktig å drikke, spesielt i varmen og her er det mange muligheter for å lage litt ekstra tropisk stemning i glasset.

Gjøre litt ekstra ut av velkomstdrinken. Bruk store lekre glass, eller hell fra store karafler eller skåler. Uansett vil litt pynt gjøre susen. Et tips er å lage isbiter med frosne bær eller spiselige blomster? Du kan bruke ulike typer drikkepinner, papir-sugerør som du setter i hvert glass. Her er det også lov å bruke den klassiske paparplyen i drinkene, Lag en drikkemeny om du har bar og sett drikkevarene kjølig i bøtter eller baljer med masse is. Pina Colada er passer godt på den menyen med sin friske og tropiske smak. Ikke minst kan du bruke ananaskjøttet fra ananasen du brukte til blomsterdekorasjonen.

Andre drikkeforslag er friske bobler blandet med gode juicer, Margaritas og Long Island iste, alle disse drinken kan også enkelt lages som alkoholfrie alternativer.

Her er en oppskrift på Pina Colada – hentet fra stylista.no

4 cl lys rom
6 cl kokkoskrem
12 cl ananasjuice
1 cl helmelk
Isbiter

Det lille ekstra

Fyll hagen eller terrassen med tropiske badedyr. Om du er heldig å ha tilgang til et badebasseng så fyller du dem der.

Finn frem en parasoll eller to, og sett frem litt solkrem om solen skinner. Norske sommerkvelder blir gjerne litt kjølig, så om du er så heldig å ha en varmelampe, ha den tilgjengelig og legg gjerne noen tepper i en kurv? Heng gjerne opp lyslenker og sett ut litt lykter i hagen. Dette blir stemningsfullt i skumringen.

Vi ønsker deg lykke til med festen – Nyt sommeren!

Klem fra Vibeke & Mette-Christine