Feire bursdag i påsken, eller ønsker du bare mer vågal påskepynt?

Er det noen i familien som har bursdag i påsken, eller ønsker du bare mer vågal påskepynt? Denne gangen har Vibeke virkelig slått seg løs med pyntingen og hun har gått en litt utradisjonell vei for å skape et herlig påskebord. Selv om påsken (og eventuelt bursdagsfeiringen) i år kanskje ikke blir slik du hadde tenkt er det bare til slå seg løs med pyntingen. Uansett antall rundt bordet, hvorfor ikke fylle påsken med glade vårfarger og gjøre dagen til en fest.

Pastellbonansa

Det er gøy å pynte påskebordet og enda gøyere blir det med pastellfarger. Her har jeg brukt «Alice in Wonderland» som inspirasjon. Denne ganger er påskebordet mitt fylt til randen med ulike elementer i friske vårfarger som rosa, mintgrønn, gull, hvit og gul. Litt utradisjonelt, men jeg liker det – Hva synes du?

Er det eventuelt en gutt/mann som skal feires, kan du kanskje tone ned det rosa og for eksempel velge en gul, blå eller mintfarget duk? Jeg har brukt et rosa bomullsstoff og litt tyll i metervare som bordduk.

«More is more»

Det viktigste tipset mitt er å være litt vågal, stikkord: «more-is more», alt er lov! Lek deg med farger og elementer og prøv deg frem. Her er kun fantasien som setter begrensninger for egen kreativitet.

Bordet er dekket med et nøytralt hvitt dekketøy men her kan du fint bruke et nostalgisk dekketøy om du har. Rosa glass som her eller andre vinglass med farge, gjør susen. Dekorelementene er i flere ulike høyder for å skape liv. Både små og store vaser er fylt med ekte og kunstige blomster, fjær og greiner. Midt på bordet står en gammel trekasse med en Muscariplante som ble kledd med mose. Det er mye fint å finne i naturer, både ulike greiner og mose. Ellers kan du fylle på med noen fine blomster fra din lokale blomsterbutikk. Du får også kjøpt mose, fjær etc. i blomsterbutikker. For at det skal se litt mer «påskete» ut har jeg brukt noen ting som til vanlig hører hjemme på påskebordet; for eksempel kaniner, egg, kyllinger, innpakket godteri og selvfølgelig en del telysholdere. For å samle dekoren la vi på en grønn, kunstig lenke i eføy.

Være så god, sitt ned og nyt

I disse virus-tider er det ikke så mange som kan møtes til selskap. Derfor er ekstra kjekt å gjøre det pent for de som skal sitte til bords. På hver tallerken har jeg laget et lite rede av kunstige grønne grener, og i redet har vi lagt et grønt egg og et bordkort. Et enkelt bordkort kan du for eksempel lage av et tykt farget papir fra en skriveblokk, papp, konvolutt eler noe annet du har liggende hjemme. Klipp ut små lapper og skriv på navn med en fin farge. Hvert bordkort  er lagt i redet på hver kuvert. Vær så god, sitt ned og nyt!

Vil du farge egg selv? Her er fremgangsmåten: Hell vann i en bolle, drypp noen dråper med konditorfarge i vannet. Helle over væske på eggeskallet med en skje, litt etter litt vil du se at eggeskallet skifter farge. La eggene renne av på et kjøkkenpapir og så «hvile» seg i kjøleskapet før bruk. 

Serviettvalg?

Det finnes mange fine servietter. Hvilken type du skal velge er avhengig av anledningen og for eksempel hvem som har bursdag. Om du vil brette servietten på en litt fin måte er det lurt med en litt større serviett. Vi valgte mintgrønne papirservietter som ble brettet enkelt, på langs og plassert under hver tallerken. Dersom du ønsker et annet uttrykk kan du feks velge å brette serviettene rundt et egg eller som kaninører om du vil ha inn litt mer påske.

Gjør dagen til en fest

Topp til slutt bordet med påskegodter i små skåler eller i hvert sitt påskeegg. Vil du gjøre det ekstra kjekt for et bursdagsbarn så kan du kanskje bestille ballonger levert på døren, disse kan du få som et påsketema eller det du måtte ønske deg. Det finnes flere aktører i Bergen og landet forøvrig. Som avslutning på pastellmåltidet anbefaler jeg en flott kake, cupcakes eller macroner som passer utmerket til en pastellbonansa 🙂

Her finner du tips til å dekke påskebordet i en litt annen stil.

Nå blir det påskefest.

God påske fra Vibeke