Oppskriften på ditt drømmebryllup

Det er høst og høysesong for bryllupsinspirasjon. Alle de store bryllupsmessene finner sted på høsten, bryllupsmagasinene kommer ut og nye brudekjolekolleksjoner kommer i butikkene. Er du på jakt etter inspirasjon til ditt drømmebryllup? Uansett om du ser for deg et stort eller lite bryllup, hjemme eller i utlandet, så tenkte vi å gi noen gode råd til hvordan du kan lage ditt drømmebryllup.

GODE RÅD

1. Hva er viktig for dere?

Det første du bør gjøre og kanskje det viktigste av alt, er å skrive ned hva som karakteriserer ditt drømmebryllup og hva du ønsker skal være en del av denne dagen. Hva er viktig for dere som et par? Gjør en ”brainstorm” av tanker og ideer for et vellykket resultat. Når dere har hele drømmescenarioet på papiret må alle detaljer konkretiseres. Lar alt seg gjøre? Hva vil det koste? Og hvordan ordner vi alt dette? Når alle disse spørsmålene er besvart, blir det som oftest slik at man kutter noe på listen. Det er kanskje ikke alt som lar seg gjøre, og da er det viktig å være enig om prioriteringene.

PS! Noe av det aller viktigste dere gjør tidlig i planleggingen er å bestille sted for vielse. Det er mange om beinet på enkelte datoer, og det er enkelte kirker og vigselsteder som er mer populær enn andre. Men husk på at det finnes like mange muligheter for å gifte seg som det finnes brudepar. Er du en sånn som MÅ ha en bestemt dato og måned så er det ekstra viktig å være ute i god tid.

2. Lag et budsjett

Lag et budsjett på hvor mye penger du har tenkt å bruke på bryllupet og skriv ned og lag en prioriteringsliste over hva som er viktig for dere. Er drømmekjolen kjempedyr, må det kanskje brukes mindre penger på blomster eller musikk i kirken. Prioriteringer er viktig. Dette er detaljer som kan hjelpe deg å ha oversikt kostnadene, for bryllup finnes i alle prisklasser og budsjettet avhenger av flere punkter:

  1. Hvor mange gjester ønsker dere å invitere?
  2. Skal bryllupet holdes hjemme, et annet sted i landet eller i utlandet?
  3. Hvilken type lokale ser dere for der? Hotell, selskapslokale eller utendørs i et telt?
  4. Hvilken type meny ønskes?
  5. Musikk/underholdning, DJ eller band?
  6. Blomster og type dekor

Andre detaljer som må inn i budsjettet er klær, frisør, makeup, blomster, kake, fotograf, brudebil og overnatting. Det beste med å lage et budsjett er at du har en pris du kan oppgi til for eksempel et hotell eller selskapslokale eller en bryllupsplanlegger som kan skreddersy en fest med et budsjett som passer for deg. Et annet budsjett-tips er å velge en sesong som er rimeligere enn andre. Det kan for eksempel være mulig å få gode priser i janar og februar som er lavsesong for bryllup. Men råvarene kan være førsteklasses, spesielt om du er glad i sjømat.

3. Gjør det selv eller velg en profesjonell planlegger

Hvor mye tid har du tilrådighet til å bruke på bryllupsplanleggingen på forberedelser til bryllupet? Vi tenker på ukene og dagene før bryllupet? Du kan spare en del penger på å gjøre mye selv og å få hjelp av venner, men det er lett å glemme hvor mye tid dette tar. Tid som kunne vært brukt på en annen måte. Hva om brudeparet med venner jobber hele uken og natten før bryllupet og føler seg utslitt på selve bryllupsdagen? Da kan det kanskje være verdt å legge inn en post i budsjettet til en planlegger som kan fikse for deg – du/dere kan slappe av og nyte både ukene og dagene før bryllupet og på selve dagen ha mulighet til kun å konsentrer dere om å nyte dagen sammen med familie og venner? Flere og flere brudepar går i den retningen og betaler for denne tjenesten.

Dersom du velger å gifte deg i utlandet er tipset å bruke en planlegger. Ikke fordi du ikke kan gjøre mye selv, men planleggerne kan språket, har et godt nettverk på stedene som anbefales og har kanskje forhandlet frem gode priser. Uansett så vil du komme til duk og dekket bord. Alle disse kostnadene vil gi deg en oversikt på hva ditt drømmebryllup vil koste og du avgjør hva prisen skal være.

4. Sørg for den røde tråden

Vi snakker alltid om den røde tråden som skal gjøre dagen din spesiell. Det kan være et fargetema eller en stemning som skal gjenskapes og som setter rammen for din drømmedag. Dersom du trenger hjelp til å gjennomføre dette slik du ønsker, så sørg for hjelp fra venner, familie eller profesjonelle aktører. Du kan med et par konsulenttimer hos en planlegger få hjelp til å finne din røde tråd eller du får hjelp til alt dette hos profesjonelle stylister/planleggere som hos Arrangøren.

Lykke til med bryllupet – skap din drømmedag.

Hilsen Mette-Christine og Vibeke