Hvordan dekorere et elegant festbord

Liker du å pynte bordet når du skal ha gjester? Her er litt inspirasjon til enkel styling som kan brukes som base til juleselskapet. Med basen som utgangspunkt, kan du med enkle grep dekorere et elegant festbord til jul eller nyttår. Vi har valgt en minimalistisk fargepalett med gull, grønt og hvitt, og du må gjerne endre til en annen fargekombinasjon om du ønsker. Denne basen kan også brukes som utgangspunkt til andre årstider og sammenhenger.  Les mer og la deg inspirere:

1. Bortgjemt eleganse

Messinglysestaker er populært som aldri før, og like aktuelt å bruke på festbordet i dag som på 80 – og 90 – tallet. Finn frem alle skatter du har i skuffer og skap, eller lån noen av farmor, venner, gå i bruktbutikken eller lån av oss. Vi har mange lekre messinglysestaker til utleie.

På dette festbordet plasserte vi ut lysestaker i ulike høyder sammen med telyslykter i ulike former i kombinasjon av gull og blankt glass. Elementer i ulike høyder gir en fint og dynamisk inntrykk. Prøv deg frem og finn en sammensetning du liker.

2 . Julegrønt og hvitt – en klassiker som aldri slår feil

Julegrønt og hvitt er en klassiker som alltid fungerer, og vi valgte derfor ulike typer grønne greiner av einer, kristtorn og furukvister. Du kan også blande inn eukalyptus for mer fylde til bordet. Skap høyde ved å sette ulike hvite snittblomster i vaser. Vi brukte hodenellik, ranunkler og lisianthus.

Start med å legge greiner i en lang lenke utover bordet. Tilpass fylden etter bredden på bordet, og hva du synes er fint. Etterpå plasserer du lysestaker og telysholdere langs de grønne greinene, på begge sider. Sett gjerne også noen av elementene innimellom, og putt inn kristtorn i vaser for et mer julete uttrykk. Legg også kristtorn rett på bordet.

3. La det skinne

På et festbord i julehøytiden er det alltid kjekt med litt glitter. Små julekuler i grønt og gull samt store gullstjerner passer fint innimellom det grønne og gjør bordet mer skinnende og festlig. Vi valgte i tillegg både servietter og bordkort med gulltrykk.

Når alt er klart, er det bare å dekke på og glede seg til gjestene kommer. Vi legger også med forslag til innkjøpsliste. Del gjerne dine bilder av festbordet med oss 🙂

HVA TRENGER DU?

 1. Greiner med ulike typer grønt
 2. Hvite blomster
 3. Telyslykter i glass og gull
 4. Messinglysestaker
 5. Julekuler i ulike størrelser (eventuell annen julepynt)
 6. Blomsterkniv
 7. Greinsaks
 8. Servietter
 9. Kronlys og telys
 10. Høye og lave vaser
 11. Blomstermiddel

Lykke til med festbordet og ha en riktig god jul.   

Hilsen fra Mette-Christine og Vibeke