,

Vårens heteste interiør- og dekortrend- Tips til pynt

Vårens heteste interiør og dekortrend er fargen grønn – Grønt og økologisk med natur som viktig stikkord. Den grønne trenden er noe som faller veldig i smak hos Arrangøren, og det finnes utallige måter å la seg inspirere av vårens store trend. I denne bloggen vil vi vise deg noen av våre favoritter. Forsøk deg frem og ønsk den herlige våren velkommen- også innendørs 🙂

Grønt er skjønt

I år er det mange som ønsker seg større kranser eller girlandere og lenker som enten henger i taket eller ligger på festbordet. En sterk trend, spesielt hos brudepar, og forståelig nok da det gir et lekkert resultat.

Kransene eller girlanderne kan lages av ulike typer grønt som for eksempel eukalyptus, olivengrener, ruskus mm. Slike kranser er veldig dekorative og faktisk ikke så veldig dyre. Enten du ønsker rene grønne kranser og lenker, eller også ønsker å flette inn blomster for ekstra farge, er dette gode planter å benytte. Ønskes et rent og klassisk uttrykk, er hvite blomster å anbefale i dekoren. Det passer spesielt godt til bryllup. Benyttes blomster/ elementer av andre farger, for eksempel ulike rosa toner, lilla eller blått, kan det gi andre festdager et ekstra pent uttrykk. Dette passer særdeles godt til konfirmasjonen.

Benyttes grønt som bordpynt, kan du også velge det helt enkle ved å legge eukaluptus/olivengrener/ruskus rett på bordet. Dette er enkel pynt, men samtidig meget dekorativt. Resultatet gir rommet og festbordet et forsterket visuelt uttrykk som blir lagt merke til.

Denne type dekorering tar ikke mye tid, og koster ikke mye. Du trenger heller ikke være proff for å få til et flott bord. I tillegg til den grønne delen av dekoren, kan det velges et rustikt preg, eller som flere velger- metaller som gull, sølv eller rosegull som tilbehør på lysestaker, lykter, vaser etc. Veldig fint – prøv deg litt frem, for å finne akkuratt det uttrykket som passer deg og din fest.

Plukk deg en gren eller 2

Slipp våren inn på bordet med å legge noen greiner i vaser eller små glassflasker. Her kan du benytte greiner med pusekatter, olivengrener, eukalyptus, magnolia eller japansk kirsebærtre. Greinene kan hentes fra egen hage, på tur i skog og mark eller kjøpes hos en blomsterhandler. Alle gir en herlig og vårlig følelse i rommet. Bruk gjerne like farger på servietter, bordduk, eller andre elementer som du har på bordet. Farger skaper stemning- ikke vær redd for å bruke farger. Sett farger i system og hev dekoren på festen til det ypperste uttrykk.

Rustikk og patina

Hvorfor ikke velge noe annet en tradisjonelle vaser på bordet? Lag dekorasjoner i enten krukker og fat med patina, eller i glassboller eller høye vaser som du fyller med oasis, sand, lecakuler eller blomsterjord. Her passer det fint å velge snittblomster, eller du kan benytte ulike typer sukkulenter/ kaktus på sand, leca eller i jord. Sett sammen planter i ulike størrelser og lag et «terrarium».  Et enkelt og veldig spennende dekorelement.

Ønskes en annen variant, kan du sette frem ulike typer av «mini-potter» med grønne planter. Fordele dette på bordet. Som «små potte» kan du for eksempel benytte telyslykter. Det har du kanskje allerede en del av i skapene hjemme i ulike farger og utførelser?

Lykke til med pyntingen- vi lover deg, det er lett å bli hektet om du inspireres av vårens heteste interiør og dekortrend.

Hilsen Mette og Vibeke