O jul med din glede og barnlige lyst – På juleverksted!

Adventstiden er her, en tid der de nære og kjære bør stå i fokus. Ikke bare stress frem mot jul, men prioriter kos og aktiviteter i ventetiden. Hva er vel hyggeligere enn å samle familie og venner til et juleverksted?

Juleverksted er en koselig, sosial og perfekt aktivitet for å roe ned og skape litt julestemning i en travel tid.  Det passer til alle aldre, både voksne og barn kan kose seg, roe ned og sammen lage noe fint. Sett på hyggelig julemusikk og sett i gang.

Kun din fantasi og kreativitet setter grenser for hva ditt juleverksted skal inneholde. Du kan ha spiselige verksteder; lage konfekt eller julekaker, eller lage julepynt; nisser, kranser eller julekuler.

Arrangørens tips er å finne noe som passer både for barn i ulik alder og for de voksne. Da vil dere sammen skape rammene for et vellykket juleverksted. Vi har lang erfaring i å arrangere juleverksted med ulike tema, og ønsker å dele en klassiker som aldri slår feil:

PAPIRGIRLANDER- Dette er vår favoritt på juleverkstedet. Den kan lages i utallige varianter og stilarter, og du kan selv velge farger og mønstre for åfå det til å passe akkurat din julestil. Julepynt trenger jo ikke å være klassisk rødt. Mange foretrekker sølv eller gull i kombinasjon med andre farger. Mange velger ulike stiler når man pynter til jul. Papirgirlanderen er genial til dette- design din egen som passer perfekt i ditt hjem.

Du trenger:

Tynn papp eller hobbykartong. Papiret må være litt stivt. Panduro (link) har for eksempel blokker med ark med ulike farger og mønstre.
Tau- Hamptau eller litt tykkere hyssing, i valgfri farge eller sølv/gulltråd.
Limstift.
Hullemaskin.
Stansemaskin eller pepperkakeformer med ønskelig utforming (sirkel, hjerte, snøfnugg, stjerne?)

Eksempel 1

En enkel variant med stjerner i en lang rekke som kan henges i et vindu eller på juletreet. Du tilpasser lengden etter hvor den skal henge.

Eksempel 2

En litt mer avansert variant med flere lag limt sammen til en tredimensjonal figur. Her kan tauet limes inne i figuren, og vi anbefaler å ha den hengende nedover for det fineste uttrykket.

Hobbybutikkene selger flere typer stansere. Disse koster litt, men disse gir deg perfekte figurer i en fei. En billigere men litt mer tidkrevende variant er å benytte pepperkakefigurer til å tegne mønster for deretter å klippe de ut. Tips til denne metoden: Legg flere lag med papir oppå hverandre og klipp ut flere figurer i en håndvending.

Tau og hyssing finnes i ulike tykkelser, kvaliteter og farger. Velg det som passer best til papiret du ønsker å benytte. Tau og hyssing kan finnes billigere i andre butikker enn hobbybutikker, sjekk TGR eller Søstrene Grene.

Vi ønsker deg en koselig og kreativ adventstid med mye hygge og gode øyeblikk. Lykke til med juleverkstedet – del gjerne din erfaring med oss.

Førjulshilsen fra Vibeke og Mette-Christine

juleverksted