Hvordan bli den perfekte vertinne – 5 gode råd

Er du en av de som vegrer seg for å invitere til fest fordi det blir for mye stress? Det er jo bare dumt, for det er kjempegøy å arrangere fest. Med noen enkle grep kan du ta kontroll og bli den perfekte vertinne. Her er 5 gode råd fra Arrangøren – Hvordan bli den perfekte vertinne:

1. Skap forventinger

Send ut invitasjoner i god tid. Planlegg meny, innkjøp av mat og annet tilbehør som servietter, stearinlys og andre effekter. Ikke foreta innkjøp i siste liten, det kan være vanskelig å få tak i alt i første butik – unngå stress og vær forberedt.

Gi gjestene litt informasjon på forhånd- Å bli invitert på fest er alltid kjekt, og det trenger ikke å være en formell middag for å sende ut en skriftlig invitasjon. Tilpass innbydelsen til hvordan du vil at festen skal være i henhold til tema og stil. Invitasjonen skaper forventinger til festen hos gjestene, og gjør det enklere å velge rett antrekk. Hvis du ikke vil lage en skriftlig invitasjon så er en invitasjon via Facebook/Events en fin måte for gjestene å få vite hvem andre som også skal være tilstede, og det er enkelt og raskt å lage.

2. Forberedelser er viktig! –  Klargjør det meste dagen før

Stryk duken, dekk på bordet og forbered så mye som mulig av maten kvelden før. En godt forberedt vertinne er mye mer opplagt til å ta imot sine gjester. En sliten og stresset vertinne er ingen god vertinne, er det vel?

Unngå kjøkkenfella- å bli stående på kjøkkenet hele kvelden. Hvorfor ikke bestille en kokk hjem som lager til all maten dersom du har anledning til det. Mange cateringleverandører leverer også ferdige og herlige måltid rett på døren. Lei inn servitører dersom du virkelig ønsker å nyte kvelden. Innleide servitører vil absolutt gjøre jobben lettere for deg som vertinne, slik at du kan nyte kvelden til bords med dine gjester.

 

3. Ta imot dine gjester med et smil

Det er viktig at hver gjest føler seg velkommen. Kommer noen du ikke har møtt før? Sørg for at du vet noe om hver enkelt slik at du har en hyggelig kommentar eller et spørsmål klar. Førsteinntrykket er utrolig viktig for festens fortsettelse.

En tommelfingerregel er at gjestene bør tilbys noe å drikke innen ti minutter etter ankomst. Serveres ikke maten på en stund? Tilby lett servering som gjestene fritt kan forsyne seg av. Snacks, frukt, litt ost, eller noen kanapeer er gode idèer til fingermat. Det er ikke nødvendig å gjøre så mye for å danne en perfekt ramme, men viktig å være forberedt. En god velkomst og fin start på festen skaper en hyggelig stemning og legger til rette for en vellykket kveld.

4. Ha kontroll over festen – kjør stil – forbered musikk

Som vertinne er det nødvendig at du har kontroll hele kvelden og ikke bare under middagen- ikke drikk for mye alkohol. Det er vertinnens ansvar at gjestene føler seg vel og ivaretatt. Intet dreper en fest raskere enn at vertinnen må gå og legge seg før midnatt 🙂

Musikk er en stemningsskaper. Velg den rette musikken. Spotify gir store muligheter til å forberede egne spillelister i «rett» sjanger.

5. Introduser gjestene for hverandre

Dersom det er mange av gjestene som ikke kjenner hverandre, er det hyggelig at du som vertinne gjør en liten presentasjon av alle. Det virker som er isbryter, og gjør at samtalen rundt bordet kommer lettere i gang. Be gjestene legge bort mobilen til fordel for den gode samtalen, gjerne samle de inn i en mobilkurv om dette ikke ødelegger stemningen.

Tips: Legg ut små hint av lapper som leder i gang samtaler. Morsomt og kreativt som garantert får dine gjester til å dra på smilebandet.

Vi ønsker deg lykke til – Håper festen blir vellykket 🙂

Hilsen Mette-Christine og Vibeke

Kilder:

http://www.everydayfamily.com

http://tara.no/livsstil/

Og selvfølgelig en del egen erfaring 🙂