,

Drømmekaker i Bergen – The Flying Cake

En kald vinterkveld fikk vi komme på prøvesmaking i kakestudioet til The Flying Cake. Konditormesterinnen Kate Kippersund hadde bordet fullt av himmelske kaker. Vi har tidligere smakt ulike varianter av hennes berømte cupcakes, men denne gangen skulle vi få æren av å prøvesmake skikkelige bryllupskaker. Dette er skikkelige drømmekaker.

Vi kom etter to hektiske dager for Kate. Hun hadde gjennomført prøvesmaking for ikke mindre enn 18 kommende brudepar. Heldig var vi som fikk være med på dette!

Vi har sett mange bilder av flotte kaker i ulike blader, på Facebook og Instagram, bilder som har gjort oss overveldet av beundring. Vi er vel ikke de eneste som har sett på cake-boss på TV og blitt imponert av hva det er mulig å få til og å faktisk kalle det en kake – Men smaker det noe godt?

Etter en liten runde med kakegaffelen kunne vi i alle fall slå fast at når det gjelder Kate sine kaker, så smaker disse nydelig i tillegg til å se fantastisk ut!

Sammensetninger i kakene

Kate er veldig opptatt av kvaliteten i det hun leverer med en klar selvfølge om at dette gjelder for både utseende og smak. Kate baker alle kakebunner selv – naturlig fra bunnen. Fyllet lages etter egenkomponerte oppskrifter som selvsagt er hemmelig. Oppskriftene har hun kun i sitt eget hode, så det vil ikke hjelpe å prøve seg på innbrudd eller spionasje.

Fremgangsmåte

Det kan ta opptil en uke å lage en stor bryllupskake. Selve designet av kaken tar mye tid. Det skal planlegges og tilrettelegges slik at kundene blir begeistret. I tillegg er presisjon viktig, Til eksempel tar det opptil en time å lage en rose i sukkerpasta som del av kakepynt. Kundene har gjerne med bilder til inspirasjon eller klare tanker om hvilken type kake som ønskes. Kakene kan absolutt kalles kunst og de holder et høyt nivå sammenlignet med internasjonale kakekunstnere. Vi er veldig imponert- sjekk ut hennes Instagramkonto og la deg begeistre du også.

Perfeksjonist

Kate er meget opptatt av å følge med på trender. Hun er meget kreativ og i en kontinuerlig utvikling. Nye teknikker læres stadig og nye ideer blir til. Kate er perfeksjonist til fingerspissene og intet design er for avansert for å skulle være uprøvd for denne damen. Nye ideer får hun gjerne fra sitt eget hode, ulike messer rundt i verden og nettverket med anerkjente og internasjonale kakekunstnere som hun er veldig stolt over å være en del av.

Historien bak kakeeventyret

Mens vi smaker oss gjennom kakene forteller hun litt om historien sin og hvordan kakeeventyret startet:

Kate utdannet seg til konditor i Bergen i ung alder men fant seg ikke helt til rette i yrket. Hun var rastløs og hadde et sterkt ønske om å oppleve mer av verden. I 1999 startet hun som flyvertinne i SAS. I en periode hoppet hun av i Australia og skaffet seg jobb på et hotell. Her lærte hun mye nytt og fikk utfolde seg som konditor. I denne perioden fant hun inspirasjon og motivasjon til å starte et nytt kapittel i livet. Hun etablerte selskapet «The Flying Cake» og hennes første kunde var daværende Kryddar på Nesttun. Herfra har det bare gått oppover.

I 2013 ble Bergen Kakestudio på Midttun etablert, og det leveres kaker og cupcakes til både private samt bedriftskunder. Bergen Kakestudio har også faste leveringer til cafeer, restauranter og bedrifter, samt holder egne kakekurs.

Kate har de siste årene deltatt i flere nasjonale og internasjonale kakekonkurranser. Hun har både pallplasseringer og seire å vise til på sin fine merittliste. Arrangøren er stolt over å si at vi har Kate som en av våre samarbeidspartnere og vi kan trygt anbefale hennes kaker til ditt neste selskap eller arrangement.

Eneste utfordringen er antall kalorier vi inntar etter en prøvesmakerunde hos Kate, men det er verdt hver eneste en. Takk for smaken- vi kommer snart igjen.

Vibeke og Mette-Christine

 

For mer informasjon om hva Arrangøren driver med, klikk HER

 

10686667_785905701455658_8844299693645147982_n